Acasă Politic 3 aprilie, Ziua NATO în unitățile MApN

3 aprilie, Ziua NATO în unitățile MApN

DISTRIBUIȚI

Duminică, 3 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei NATO, în unitățile Ministerului Apărării Naționale vor avea loc ceremonii dedicate, în care vor fi ridicate pe catarg drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice.

Ministrul Apărării 0Naționale, Vasile Dîncu, va participa, începând cu ora 9.00, la ceremonia militară care se va desfășura la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca.

La sediul Ministerului Apărării Naționale va avea loc, de la ora 9.00, o ceremonie similară, în prezența secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, secretarului de Stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, și șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

În urmă cu 18 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, urmând ca, la 2 aprilie 2004, să aibă loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here