Acasă Politic Florin Cîțu a demisionat de la președinția PNL

Florin Cîțu a demisionat de la președinția PNL

DISTRIBUIȚI

Florin Cîțu a făcut declarații sâmbătă, după ședința BEx convocată de acesta, în care nu s-a făcut cvorumul necesar. Acesta a spus că și-ar fi dorit să își prezinte demisia în fața colegilor liberali, dar aceștia nu au participat la ședință, astfel că și-a înregistrat demisia la partid.

La sediul PNL au ajuns doar Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, deputatul Cristian Băcanu și Teodor Stolojan.

Cîțu: ”Rolul ședinței era foarte simplu, de a avea o discuție față în față cu colegii pentru a da un suflu nou în PNL. Niciodată nu am fost confortabil cu compromisul cu PSD. Din păcate am avut dreptate, e un efect de bumerang, inflația crește… Mu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. PNL nu respectă statutul. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem în acest moment tocmai stabilitate nu arată. Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor. Am demisionat. Despre șefia Senatului nu s-a pus problema, nu s-a discutat. Nimeni nu mi-a cerut demisia din funcție, se face un congres. Cum iau decizii, eu vin și vă anunț. Această coaliție cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut am luat decizii pentru binele României. Dacă eram ascultat, astăzi nu aveam aceste probleme. Sunt decizii care au efect de bumerang. Eu cred că da (dacă nu exista alianța cu PSD). Se pare că eu am rămas fidel principiilor liberale.(Nu vi se pare că sunteți în situația lui Ludovic Orban de acum câteva luni) Nu pot să fac acest comentariu. olegii mei, aș fi vrut o discuție serioasă, curajul poate le-a lipsit”.

Cîțu a fost nevoit să demisioneze după ce 40 de organizații locale au anunțat că vor cât mai repede o schimbare ân fruntea partidului având în vedere scorul din sondaje.

Urmează un congres extraordinar în care PNL își va allege noul președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here