Acasă Educatie 4E-Education, amplu proiect de digitalizare a învățământului românesc

4E-Education, amplu proiect de digitalizare a învățământului românesc

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației anunță implementarea proiectului „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”, finanțat prin PNRR.

Proiectul va fi implementat în perioada 7 martie 2024 – 30 septembrie 2025 și vizează dezvoltarea unei abordări integrate pentru desfășurarea activităților didactice în mediul digital (sistem de evaluare și testare securizată online).

Până la finalul proiectului trebuie dezvoltată o platformă de evaluare securizată a competențelor elevilor, create 200.000 de itemi și teste pentru evaluările și examenele naționale, digitalizarea manualelor pentru învățământul preuniversitar și a resurselor educaționale deschise și incluzive pentru toate disciplinele, crearea de conținut educațional digital pentru trei niveluri diferite de aprofundare diferențiată a cunoașterii (remedială, accesibilă, performanță) și instruirea a 4.700 de cadre didactice pentru folosirea platformei (100 de profesori din fiecare județ și din fiecare sector al Municipiului București).

 

 

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministerul Educației anunță implementarea proiectului „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”, finanțat prin PNRR. Proiectul va fi implementat în perioada 7 martie 2024 – 30 septembrie 2025 și vizează dezvoltarea unei abordări integrate pentru desfășurarea activităților didactice în mediul digital (sistem de evaluare și testare securizată online). Până la finalul proiectului trebuie dezvoltată o platformă de evaluare […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here