Acasă Social 55% dintre adulții din România se declară foarte religioși

55% dintre adulții din România se declară foarte religioși

DISTRIBUIȚI

55% dintre adulții din România se declară foarte religioși, potrivit unui studiu al Pew Research Centre, care a avut în vedere 34 de state europene. România a ieșit pe primul loc între toate țările europene, în condițiile în care cei care au răspuns la întrebările institutului american s-au declarat foarte religioși.vTot jumătate din populația adultă s-a declarat ”foarte religioasă” în Armenia, Georgia și Grecia, în vreme ce estonii, danezii și cehii s-au inclus în aceeași categorie în proporție de 7-8%.

64% dintre românii care au participat la studiul Pew Research au spus că ei cred în Dumnezeu cu certitudine absolută, iar 44% au spus că se roagă zilnic. Jumătate dintre românii care au fost intervievați au mai arătat că merg la biserică cel puțin o dată pe lună, iar religia este foartă importantă în viața lor.

De asemenea, într-un alt studiu al Pew Research Centre, pentru români religia este o componentă importantă de definire a identității naționale. Cum se arată în raport, 76% dintre români consideră că a fi bun român înseamnă să fii creștin (fie ortodox sau catolic), o caracteristică întâlnită în Estul Europei, cum ar fi Armenia și Georgia, în Serbia, dar și în Grecia, unde proporția este mai mare decât în România cu câteva procente.

De cealaltă parte sunt letonii, suedezii, estonii, danezii și belgienii, care în proporție de 11 până la 19 % cred că a fi un bun creștin e același lucru cu a aparține identității naționale. 34% dintre britanici și germani, 32% dintre francezi consideră că a fi un bun cetățean al acestor țări e același lucru cu a fi creștin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here