Acasă Anchete 624 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, localizate în ţara noastră,...

624 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, localizate în ţara noastră, în ultima săptămână

DISTRIBUIȚI

 Un număr de 624 de persoane, 47 de autovehicule și 60 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost identificate în perioada 27 ianuarie – 2 februarie 2023, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, informează IGPR.

 Astfel, pe teritoriul României, au fost localizate 437 de persoane semnalate în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 110  persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 189 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

 De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 39 de documente și au fost găsite 42 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 187 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR.

 Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 17 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

 Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule și 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here