Acasă Editorial 7% MINTEA LA ROMÂNI

7% MINTEA LA ROMÂNI

DISTRIBUIȚI

7 la sutaDe doua decenii jumătate, suntem nevoiți să alegem oameni din Opoziție care să ne scape de putere. De două decenii jumătate ne punem speranțele toate, că va veni un partid sau un om care va îndrepta lucrurile pentru binele românilor. De tot atât timp speranțele noastre se diminuează, iar unii dintre noi deja au luat calea pribegiei și au mutat sămânța românească pe alte meleaguri. Dacă până acum politicienii ne promiteau că vor face ceva și apoi uitau, astăzi ne confruntăm  cu o situație ceva mai gravă. Adică, azi ni se spune că se face destul de mult pentru noi, însă noi nu suntem în stare să observăm acest lucru. De pildă, după ce am înghițit cu noduri ”dreptatea până la capăt” și nu am înțeles dacă se referă la capatul fărădelegii sau la capătul vieții noastre, după ce am sperat într-o calitate superioară a unei noi generații de politicieni, am ajuns să vedem o îmbunătățire și o perfecționare a noii generații demagogice. Concret, până acum promisiunile erau amânate cu formule de genul ”urmează să facem”, astăzi premierul Victor Viorel se uită în ochii românilor și minte cu nonșalanță, spunând că avem o țară prosperă, că avem creștere economică, că deja simțim mai pline buzunarele, dar că nu înțelege de ce nu ne dăm seama de acest lucru. Deci, domnul Viorel se zbate pentru țară, așa cum a promis în campanie, și noi nu îl credem. Sa ne fie rușine!

Vedem, deci, cum pensionarii primesc câțiva lei în plus, iar apoi cheltuiesc câteva zeci mai mult decât primesc, vedem cum se risipesc locurile de muncă promise, ba chiar mai dispar și din cele existente, vedem cum mărirea și înmulțirea taxelor ne fac din zi în zi mai săraci, vedem cum scade vertiginos puterea de cumpărare, în timp ce țara are ”cea mai mare creștere economică din UE”, după cum zice premierul Viorel, și nu putem vedea cum se zbate voinicul Viorel pentru noi. Încă o dată…să ne fie rușine!

Cea mai nouă ispravă este legată de faimoasa taxă de 7% pe combustibili. După ce ni s-a desenat pe hartă o avalanșă de autostrăzi înspre Alexandria și Cornu din Deal, autostrăzi care în campanie se făceau cu fonduri europene și nu ca cei de dinainte care ne-au tăiat din salarii pentru a permite investiții, astăzi aflăm că dacă vrem autostrăzi vom plăti încă o taxă. Bineînțeles că alaltăieri domnul Viorel înființa un fond special în care să vireze banii, ieri ne-a spus că vor intra în buget, azi ne spune că vor plăti și niște pensii, salarii, spitale școli, cum îi place dumnealui să zică, iar mâine vom afla că nu știe unde a pus acești bani. De vină poate fi Daciana, care nu i-a cusut buzunarul la timp, altfel banii ori fi căzut pe undeva.

Sincer, domnule Ponta, nu înțeleg dacă vă adresați nouă tuturor, dacă vă adresați nucleului dur al PSD, care vă crede indiferent ce ați face sau dacă vă adresati oamenilor străzii care, apropo, au ajuns acolo tot din vina politicienilor. M-ați pus rău de tot pe gânduri că nu mai înțeleg dacă 7% e o taxă, dacă e nivelul de inteligență al clasei politice sau să fie gradul de înțelegere al populației…dar stai, cred că înțeleg, 7% în viziunea Dvs domnule Viorel este șansa României de a se dezvolta și de a ajunge o țară normală. Da, cred că asta e! Însă aici cred că e o greșeală de scriere. S-ar putea să fie -7%, domnule deputat dimineața, premier la prânz, cetățean după-amiaza și șef de partid…toată noaptea. Și mă întreb, 7% e mintea la români? Eu cred că nu! Dumneavoastră?

mana_care_scrieCETĂȚEANUL ROMÂN!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here