Acasă Info Local 75 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ILFOVENI TRANSPORTATORILOR

75 DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI ILFOVENI TRANSPORTATORILOR

DISTRIBUIȚI

maxi taxi

 

 La 10 septembrie, în intervalul orar 4.00 – 12.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Ilfov și Formațiunilor Rutiere din Buftea și Chitila au desfășurat o acțiune pe DN3, DN 7 și DN 1A, pe raza localităților Pantelimon, Chitila și Buftea pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport de persoane și marfă precum și a celor destinate transportului în regim taxi.

Scopul acțiunii a constat în depistarea și sancționarea conducătorilor auto care transportă mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatele de înmatriculare, respectarea perioadelor de conducere și odihnă precum și pentru depistarea defecțiunilor tehnice. Polițiștii au avut în vedere buna funcționare a sistemelor de frânare, direcție, a instalaților de iluminare și semnalizare, ale căror defecțiuni pot pune în pericol viața persoanelor transportate.

În ceea ce privește vehiculele destinate transportului în regim taxi, polițiștii au vizat verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat și deținerea documentelor obligatorii în baza cărora se poate efectua transportul rutier public în regim taxi.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe au fost pentru încălcări ale Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice( 33), 24 pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, 18 dintre acestea fiind aplicate pentru norme care reglementează legalitatea transportului în regim taxi precum și a transportului de marfă.

În cadrul acțiunii, ca măsura complementară, polițiștii au reținut 11 certificate de înmatriculare, 10 plăcuțe de înmatriculare și un permis de conducere. De asemenea, aceștia au depistat 7 autovehicule, în interiorul cărora erau improvizate locuri suplimentare. Pentru acestea, polițiștii au luat măsura reținerii certificatelor și a plăcuțelor de înmatriculare. La acțiune au participat și ingineri din cadrul Registrului Auto Român.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here