Acasă Social A fost declarată epidemia de gripă

A fost declarată epidemia de gripă

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineaţă că a fost declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

”Am încheiat şedinţa comitetului de gripă. Deşi aseară aveao o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. S-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării. Vaccinarea rămâne soluţia împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem şi recomandări pentru populaţie, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a spus ministrul Sorina Pintea.

Autorităţile au anunţat marţi seară 54 de decese cauzate de gripă. Cea mai tânără dintre ultimele victime este o femeie de 34 de ani care suferea şi de alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here