Acasă Info Local A FOST PERICOL NUCLEAR IN ILFOV

A FOST PERICOL NUCLEAR IN ILFOV

DISTRIBUIȚI

Nu există niciun pericol pentru populație, a dat asigurări preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, la Digi24, după anunțul Institutului francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară din Franța cu privire la un accident la o instalaţie de tratare a combustibilului nuclear sau de un centru medical nuclear.

”Nu există niciun pericol pe teritoriul țării. Nici nu a existat un pericol referitor la emiterea unor radiații de către acest radionutrit artificialul 106, care a fost detectat cu concentrații mai mari pe la jumătatea lunii septembrie, începutul lunii octombrie, inclusiv deasupra României”, a declarat Rodin Traicu, preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, la Digi24.

El a precizat că zona de concentrare a fost ”pe zona de sud și sud-est a României, pe zona Giurgiu, Alexandria, București, Ilfov și Constanța”.

Potrivit acestuia, CNCAN a primit o informare la jumătatea lunii septembrie de la Agenția Internațională de Energie Atomică de la Viena cu privire la ”măsurători care ridicau o creștere a acestui radionutrit în țări limitrofe României, este vorba de Austria, Ungaria, Ucraina”.

Un accident nuclear ar fi avut loc în Rusia sau Kazahstan, ceea ce a dus la apariţia unui nor radioactiv pe cerul Europei. Foto – Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here