Acasă Social A sosit a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

A sosit a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech

DISTRIBUIȚI

A şaptea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, este distribuită azi în România. Vaccinurile au sosit pe cale aeriană, pe aeroportruke Otopeni, Cluj-Napoca și Timişoara. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. ”Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a precizat CNCAV. Cele 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti: 81.900 doze; Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 14.040 doze – dozele vor fi distribuite din totalul celor allocate, Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti.

Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoţită de autospeciale ale Jandarmeriei şi Poliţiei, cu respectarea lanţului de frig; Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 12.870 doze; Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 22.230 doze; Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 16.380 doze; Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze; Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 19.890 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare”, susține CNCAV.

În comunicat se aminteşte că dozele de vaccin sunt alocate conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here