Acasă Economie Absolvenții instituțiilor de învăţământ din Ilfov – promoția 2020 se pot adresa...

Absolvenții instituțiilor de învăţământ din Ilfov – promoția 2020 se pot adresa AJOFM pentru a primi indemnizația de șomaj

DISTRIBUIȚI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov (AJOFM) informează absolvenţii promoţiei 2020 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de AJOFM Ilfov în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Ilfov, Corina Florentina Preda, înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţământ care se înregistrează în evidenţele AJOFM Ilfov ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază de, servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare.

Pentru înregistrarea în evidenţele AJOFM Ilfov ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă absolvenții trebuie să se prezinte cu actul de identitate (original și copie), actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii (original și copie) și cu o declaraţie pe proprie răspundere – privind starea de sănătate (formular tipizat?.

Documentele se trimit în formă electronică la adresa de e-mail: ajofm@if.anofm.ro.

Corina Florentina Preda precizează că prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 29 mai 2020.

Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la nr de telefon 021.332.37.08

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 5 =