Acasă Educatie IȘJ Ilfov/68,9% rata de promovare la Evaluarea Națională

IȘJ Ilfov/68,9% rata de promovare la Evaluarea Națională

DISTRIBUIȚI

În urma centralizării rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a din județul Ilfov (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020, situația statistică arată că dintre cei 3.064 candidați prezenți, 2.113 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 68,9%  Dintre aceștia, 9 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), potrivit Inspectoratului Școlar Județean Ilfov.

Rata de participare a fost de 97,30%: 3.064 candidați prezenți, dintr-un total de 3.149 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română, dintre cei 3.074 candidați prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.514 candidați (81,78%), iar 78 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1.914 candidați dintre cei 3.065 prezenți (60,78 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 25 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă (germană), toți cei 12 candidați, absolvenți ai Școlii Gimnaziale ”Hermann Oberth” Voluntari, au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Un elev a fost eliminat din cauza unei tentative de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Este prima dată, de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here