Acasă Anchete ACȚIUNE DE INTIMIDARE ÎMPOTRIVA UNUI GAZETAR DIN GALAȚI

ACȚIUNE DE INTIMIDARE ÎMPOTRIVA UNUI GAZETAR DIN GALAȚI

DISTRIBUIȚI

foto timpul.mdOrganizația ActiveWatch solicită Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Poliție să demareze ”o anchetă în regim de celeritate privind acțiunea în stil mafiot de intimidare a jurnalistului Sorin Țiței și să aplice toate măsurile prevăzute de lege pentru sancționarea celor responsabili de profanarea mormântului soției acestuia”.

În data de 28 mai, mormântul soției jurnalistului Sorin Țiței, editor al publicaţiei on-line www.nepasadegalati.ro, a fost profanat de persoane necunoscute, prin ruperea florilor şi aşezarea unei pisici moarte pe acesta. Faptele s-au întâmplat la câteva zile după publicarea de către Sorin Țiței a unor articole despre două importante figuri politice ale județului (senatorul Eugen Durbacă și primarul Marius Stan): ”Gălăţenii au avut parte de înălţarea în direct a lui Durbacă”, din data de 22 mai a.c., şi respectiv ”Primarul Stan a devenit stăpânul robinetelor din mizeria şi hoţia instaurate în Eternitatea”, din 24 mai. Ambele articolele vizau aspecte ce țin de funcționarea cimitirului Eternitatea, despre care jurnalistul susține că ar fi deținut prin interpuși de senatorul Durbacă.

”Considerăm că există o probabilitate ridicată a unei legături între actul de profanare și articolele publicate de Sorin Țiței. De aceea, solicităm autorităților competente cercetarea în regim de celeritate a acțiunii în stil mafiot de la Galați. Solicităm Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române să ne transmită rezultatele anchetei cu privire la acest caz deosebit de grav”. – foto: timpul.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here