Acasă Info Local ACȚIUNI SUPLIMENTARE ALE POLIȚIȘTILOR ILFOVENI

ACȚIUNI SUPLIMENTARE ALE POLIȚIȘTILOR ILFOVENI

DISTRIBUIȚI

politia-rutieraPolițiștii Inspectoratului de Poliție Ilfov au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, activități suplimentare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru menținerea unui climat de siguranță în traficul rutier

În perioada 10 – 12 iulie a.c., polițiștii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea cauzelor generatoare de accidente, a evaziunii fiscale și a actelor de comerț ilegal.

Poliţiştii rutieri din Ilfov au desfăşurat activităţi, pe drumurile naționale și județene, în special, în zonele cu risc rutier crescut, pe linia nerespectării regimului legal de viteză, a consumului de alcool şi au avut în vedere șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor. Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii Serviciului Rutier au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 57.200 de lei.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza localităților Snagov, Tâncăbești, Ciolpani, Gruiu și Izvorani, unde au efectuat verificări pe linia respectării legislației economice în vigoare, la 12 societăți comerciale cu obiect de activitate oferirea de servicii agroturistice, de agreement și de alimentație publică. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat mai multe încălcări ale Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 60.100 lei. Principalele nereguli constatate au fost neafișarea de către agenții economici a prețurilor și tarifelor, precum și lipsa documentelor de proveniență pentru marfa aflată în gestiune. De asemenea, au fost confiscate aproximativ 100 de kilograme de fructe, care erau expuse spre vânzare în locuri neautorizate.

În total, cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 285.720 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de către Judecătoria Cornetu, pentru doi bărbați, condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de furt, respectiv pentru ultraj contra bunelor moravuri. Acțiuni de acest gen vor continua.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here