Acasă Educatie Activități intense ale polițiștilor ilfoveni în Săptămâna Prevenirii Crimialității

Activități intense ale polițiștilor ilfoveni în Săptămâna Prevenirii Crimialității

DISTRIBUIȚI

În perioada 2 – 6 octombrie a.c., Poliția Română desfășoară, la nivel naţional, o nouă ediţie a ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. În cadrul evenimentului, poliţiştii desfăşoară o serie de activităţi informativ preventive în vederea sensibilizării cetăţenilor cu privire la adoptarea de măsuri de autoprotecţie în diverse situaţii cu risc ridicat de victimizare.

Având în vedere faptul că, pentru Poliţia Română, siguranţa elevilor reprezintă o prioritate, săptămâna a început cu activităţi la Şcoala nr. 1 din oraşul Voluntari, având drept scop prevenirea delincvenţei juvenile. La întâlnire au participat aproximativ 400 de elevi, cărora poliţiştii le-au transmis informaţii privind răspunderea penală a minorilor, semnificaţia noţiunilor de comportament deviant şi delincvenţă juvenilă, precum şi consecinţele delincvenţei juvenile.

De asemenea, polițiștii le-au oferit sfaturi preventive elevilor:

să-și aleagă atent prietenii și să evite persoanele conflictuale, violente sau delincvente ,

să nu se lase influențați de alte persoane și să analizeze singuri riscurile la care se expun în anumite situații,

să respingă propunerile de a participa la anumite “distracții”, precum consumul de alcool, droguri, jocuri de noroc, violențe verbale și fizice,

să evite rezolvarea eventualelor conflictele prin violență și să apeleze la părinți, profesori, poliție,

să nu distrugă lucrurile din şcoală, din parcuri sau mijloacele de transport în comun

să nu poarte asupra lor cuţite, şişuri, pumnale sau alte obiecte tăietoare sau înţepătoare; acestea îţi pot da un oarecare sentiment de siguranţă, dar te pot transforma, în anumite împrejurări, în autorul unor fapte violente,

să nu consume alcool sau droguri! Aceste substanţe sunt în strânsă legătură cu săvârşirea de fapte ilegale!

Marţi, 3 octombrie a.c., în intervalul orar 13.00 – 15.00, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Crimalităţii vor desfăşura activităţi de prevenire a victimizării minorilor, în liceul teoretic Traian Lalescu din Brăneşti.

Miercuri, 4 octombrie a.c., tema abordată va fi prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Activitatea se va desfăşura în parteneriat cu I.J.J. Ilfov, între orele 11.30 – 14.00.

Joi, 05 octombrie a.c., poliţiştii vor desfăşura activităţi în vederea prevenirii violenţei în familie. Între orele 11.00 și 14.00 vor fi desfăşurate informări şi activităţi de consiliere a posibileleor victime ale violenţei domestice.

Vineri, 6 octombrie a.c. este ziua dedicată siguranţei rutiere, astfel că, în intervalul orar 11.00 – 13.00, poliţişti rutieri şi criminalişti împreună cu reprezentanţi ai Crucii Roşii vor face o demonstraţie privind modul de acţiune în cazul unui accident rutier cu vicitme. La activitate vor fi prezenţi elevi ai Şcolii Ion Olteanu, din localitatea Chitila, care vor primi recomandări pentru a evita implicarea în accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here