Acasă Educatie Avansează colaborarea între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni (Rep. Moldova)

Avansează colaborarea între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni (Rep. Moldova)

DISTRIBUIȚI

 

În urma solicitării Consiliului Raional Ialoveni, din 18 septembrie curent, a hotărârii privind aprobarea Acordului de cooperare între Județul Ilfov și Raionul Ialoveni, precum și a hotărârii privind aprobarea finanțării proiectului ”Dotarea învățământului preșcolar și universitar cu resurse și tehnologii interactive digitale”, propus de partenerii de peste Prut, CJ Ilfov a aprobat deplaserea unei delegații în Republica Moldova în perioada 5 – 9 octombrie.

Delegația ilfoveană va participa, în raionul Ialoveni la reuniuni și întâlniri în cadrul inițiativelor regionale de cooperare internațională, reuniuni de cooperare transfrontalieră cu scopul întării relațiilor dintre cele două regiuni.

Reprezentanții raionului Ialoveni din Republica Moldova au vizitat Ilfovul la începutul lunii iunie. Potrivit Biroului de Presă al CJ Ilfov, convorbirile oficiale au avut loc la Primăria orașului Măgurele, după care oaspeții au vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară. Delegațiile au făcut schimb de bune practici, iar primarii au convenit să facă demersurile necesare pentru înfrățirea localităților. Membrii celor două regiuni au vorbit și despre posibile acorduri de finanțare pentru materializarea unor proiecte.

De asemenea, în luna august, conducerea CJ Ilfov a fost gazda unei delegaţii oficiale condusă de Anatolie Dimitriu, președintele raionului Ialoveni, prilej cu care au fost discutate teme privind dezvoltarea relaţiei de cooperare între cele două regiuni, cu accent pe educație. În cadrul întâlnirii a fost semnat Acordul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea învățământului preșcolar și universitar cu resurse și tehnologii interactive digitale”. Marian Petrcahe, președintele CJ Ilfov: ”În urma semnării acestui acord, îmi doresc ca toți elevii din raionul Ialoveni să beneficieze de softurile educaționale care vor avea Programa Școlară din România, precum și de echipamente IT”. – Timpromânesc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here