Acasă Economie AI PARIAT, AI CÂȘTIGAT, AI BANI DE DAT LA STAT

AI PARIAT, AI CÂȘTIGAT, AI BANI DE DAT LA STAT

DISTRIBUIȚI

pariuriDin acest an, câștigurile realizate în urma pariurilor vor fi impozitate. Noul sistem a fost introdus de Guvern prin ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal și nu mai prevede excepţii de la impozitare pentru sume mai mici obţinute din jocuri de noroc. Până în prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, calculat la nivelul câștigurilor realizate într-o zi de la același organizator sau plătitor.

Acum, Guvernul a decis ca veniturile din jocurile de noroc să fie impozitate, tot prin reţinere la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc, impozitare care va urca la 16% dacă veniturile din jocuri de noroc depășesc echivalentul a 15.000 euro și la 25% dacă veniturile depăesc echivalentul a 100.000 DE euro.

În același timp, dacă până în prezent era stabilit că nu sunt impozabile veniturile obţinute din premii și din jocuri de noroc, în bani și/sau în natură, sub valoarea sumei neimpozabile stabilită în sumă de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu și pentru cîștigurile din jocuri de noroc, de la același organizator sau plătitor într-o singură zi, noul sistem exceptează de la impozitare doar veniturile obţinute din premii aflate sub această valoare de 600 de lei, nu și pe cele rezultate din jocuri de noroc.

Mai mult, nu vor fi impozabile la sursă veniturile realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri și festivaluri de poker, astfel că aceste persoane vor fi obligate să depună la administraţia fiscală o declaraţie privind venitul realizat, pentru fiecare an fiscal, statul urmând să stabilească impozitul datorat. Pentru aceste tipuri de jocuri, impozitul va fi de 1% pentru sumele de până la echivalentul a 14.999 euro, de 16% pentru sume cuprinse între 15.000 – 99.999 euro și de 25% pentru sume care depășesc echivalentul a 100.000 euro.

Organizatorul de jocuri de noroc va fi obligat să păstreze o evidenţă nominală a persoanelor fizice care au obţinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro și să le declare statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here