Acasă Social Ajutor de la Rezervele de Stat pentru copiii instituționalizați

Ajutor de la Rezervele de Stat pentru copiii instituționalizați

DISTRIBUIȚI

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunță scoaterea, de la Rezervele Statului, a unor produse pentru copiii instituționalizați în centrele sociale de tip rezidențial.

Guvernul a aprobat scoaterea de saltele pentru paturi, lenjerii de pat, perne, pături, treininguri, corturi și saci de dormit, în valoare de peste 19 milioane de lei, pentru dotarea centrelor rezidențiale în care se află peste 10.000 de copii instituționalizați.

Ministerul Familiei a cerut aceste produse ca ajutor umanitar în urma controalelor făcute anul trecut în centrele rezidențiale destinate copiilor instituționalizați.

Transmiterea acestor bunuri se va face pe baza unui protocol între Ministerul Familiei și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Hotărârea de Guvern obligă DGASPC-urile să asigure distribuirea bunuri cu titlu gratuit către toate serviciile sociale de tip rezidențial, publice sau private, destinate copiilor și tinerilor instituționalizați.

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunță scoaterea, de la Rezervele Statului, a unor produse pentru copiii instituționalizați în centrele sociale de tip rezidențial. Guvernul a aprobat scoaterea de saltele pentru paturi, lenjerii de pat, perne, pături, treininguri, corturi și saci de dormit, în valoare de peste 19 milioane de lei, pentru dotarea centrelor rezidențiale în care se […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here