Acasă Info Local Ministrul Sănătății cere unităților medicale organizarea ”cât mai repede” a concursurilor pentru...

Ministrul Sănătății cere unităților medicale organizarea ”cât mai repede” a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat în ședința din 11 ianuarie 2024, scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi vacante sau temporar vacante din sănătate și asistență socială.

Peste 3.000 de posturi sunt în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, restul fiind la autoritățile locale.

Peste 360 posturi scoase la concurs sunt în cadrul serviciilor de ambulanță. De asemenea, au fost aprobate pentru scoaterea la concurs jumătate din posturile de asistenți medicali solicitate de cunitățile sanitare și 30% din alte categorii.

Ministrul SĂnătății, Alexandru Rafila, a cerut unităților sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să înceapă ”cât mai repede” procedurile pentru organizarea concursurilor.

Ministrul Sănătății a mai spus că Guvernul va continua discuțiile și că, în funcție de gradul de ocupare al posturilor scoase la concurs și de necesități, în 2024 vor putea fi inițiate și alte memorandumuri similare.

De la 1 ianuarie 2024, spitalele pot scoate la concurs, fără întocmirea memorandumurilor de aprobare, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate.

2 COMENTARII

  1. […] Guvernul a aprobat în ședința din 11 ianuarie 2024, scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi vacante sau temporar vacante din sănătate și asistență socială. Peste 3.000 de posturi sunt în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, restul fiind la autoritățile locale. Peste 360 posturi scoase la concurs sunt în cadrul serviciilor de ambulanță. De asemenea, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here