Acasă Editorial ALE CUI SUNT ACESTE ALEGERI?

ALE CUI SUNT ACESTE ALEGERI?

DISTRIBUIȚI

Tot inainteAu trecut trei sătămâni de la alegerile locale și lucrurile nu s-au limpezit. Nu s-au stabilit toate consiliile locale, mai sunt consilii județene în care lupta este în toi, vacanța parlamentară a început, iar românii continuă să trăiască în aceleași neajunsuri!

Imediat după 5 iunie, PSD își clama victoria. PNL susținea că a obținut cel mai bun scor din 89. De fapt, cine a câștigat?

PSD a obținut 37% dintr-o prezență sub jumatate și știe bine că mare parte din cealaltă jumătate nu l-ar vota. Oricum, scorul real ar fi în jur de 20% din totalul populației! Deci, când 80% din populație nu e interesată de tine, cum să mai numești asta câștig? Plus că PSD are mulți aleși ce stau sub semnul penalului.

De partea cealaltă, PNL a obținut 32%, scor considerat destul de bun. Nu mai repet calculul făcut cu PSD, că-i același lucru. Însă în cei 80% dintre cetățenii sătui de politică sunt mulți care ar vota cu Dreapta! Dar Dreapta a fost mai mult ciungă de data asta. Cum sa votezi o ”ciungă”?! Bucureștiul, un puternic fief de Dreapta, a stat acasă. Nu-ș pot condamna! Liberalii au făcut tot ce le-a stat în putință ca să piardă alegerile. Și iată un primar de Stânga, cu o minimă pregătire administrativă, la cârma Capitalei. Stiți bine ce va urma! Însă bucureștenii, parcă au preferat hazardul în schimbul incertitudinii!

Și, cu toate acestea, oamenii, oamenii ce fac? Se chinuie fiecare cum poate să-și facă o casă, să crească un copil și să trăiască civilizat cât de cât! Ce vină au că au fost mințiți, păcăliți, furați sau cumpărați pe nimic? Nu e treaba celor superiori nouă ca să ne educe să fim mai buni, mai drepți și mai puternici? Însă cei superiori au altă preocupare: Să fure! Și fură fără oprire cam tot ce le iese în cale. Și dacă țara rămâne fără fabrici, fără păduri, fără resurse, și dacă oamenii sunt din ce în ce mai săraci și mai prost educați, iar politicienii trăiesc hăituiți de DNA, pentru bunurile furate, iar Neamul ăsta pare că nu mai are vlăstare care să se ridice în picioare în fața nelegiuirilor, stau și mă întreb: ale cui sunt aceste alegeri? – CETĂȚEANUL ROMÂN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here