Acasă Social Alexandru Rafila anunță că din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din...

Alexandru Rafila anunță că din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din Iași. Urmează Cluj și Craiova

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că echipa de la MS a finalizat rapid licitaţiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale şi astfel, din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din Iaşi, iar la jumătatea acestui an va fi finalizat proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj şi, până la încheierea acestui an, pentru Spitalul Regional din Craiova.

„Echipa Ministerului Sănătăţii a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitaţiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iaşi, proiectul a fost finalizat şi, din toamnă, va începe construirea efectivă a spitalului Regional. La jumătatea acestui an vom finaliza şi proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj, iar până la sfârşitul anului, pentru Craiova”, a scris Alexandru Rafila, marţi pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a reamintit că, începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale.

„Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro. În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)”, a completat Rafila.

El a adăugat că aceste investiţii vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate.

„Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi! România construieşte spitale!”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.

 

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că echipa de la MS a finalizat rapid licitaţiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale şi astfel, din toamnă va începe construirea Spitalului Regional din Iaşi, iar la jumătatea acestui an va fi finalizat proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din judeţul Cluj şi, până la încheierea acestui […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here