Acasă Social Funcţionarii publici şi personalul din aparatul primarilor din comune își vor putea...

Funcţionarii publici şi personalul din aparatul primarilor din comune își vor putea deconta transportul din 2024

DISTRIBUIȚI

Funcţionarii publici şi personalul din aparatul primarilor din comune își vor putea deconta transportul, iar stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport se va stabili de către primării. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor și intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Proiectul modifică şi completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în sensul acordării posibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale din mediul rural de a cuprinde în bugetul local sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului.

„Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale ‘Administraţie’ din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontării contravalorii cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu/reşedinţă şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora se stabileşte prin hotărâre a consiliului local”, prevede proiectul.

Stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport se va realiza de către ordonatorul de credite, cu încadrarea în cheltuielile de personal prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat. Modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport se va stabili prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Legea urmează să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

2 COMENTARII

  1. […] Funcţionarii publici şi personalul din aparatul primarilor din comune își vor putea deconta transportul, iar stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport se va stabili de către primării. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor și intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Proiectul modifică şi completează Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here