Acasă Social Alin Burcea: ROMATSA ar trebui sa treaca in regim militar

Alin Burcea: ROMATSA ar trebui sa treaca in regim militar

DISTRIBUIȚI

Greva controlorilor de trafic aerian îi afectează pe cei care urmează să plece în vacanţa de Rusalii, dar şi agenţiile de turism, a declarat, pentru Mediafax, Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, pentru că toate cursele charter de marţi sunt anulate.

“Este un lucru iresponsabil, o sfidare la adresa românilor. Suntem înaintea vacanţei de Rusalii. Greva îi afectează atât pe cei care urmează să plece în vacanţă, dar şi agenţiile de turism. De exemplu, noi nu vom afla decât mâine dimineaţă care sunt cursele care vor pleca fiindcă doar o treime din curse vor zbura. Ceea ce este sigur este că toate cursele charter de mâine sunt anulate. Este o situaţie tensionată. Personal consider că ROMATSA ar trebui să treacă în regim militar fiindcă militarii nu pot face grevă”, a declarant Burcea. Zborurile care vor fi anulate marţi urmează să fie reprogramate.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a intrat în grevă marți, 30 mai, la orele 9.00, pe termen nelimitat.

5.000 de euro leafa medie la ROMATSA

Salariul mediu în cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, iar un salariat ROMATSA care dorește să iasă la pensie primește bonus de aproximativ 300.000 euro. La această leafă se adaugă sporul de vechime, până la 25%, sporul pentru condiții grele 15%, sporul pentru complexitatea dirijăii 26% și sporul pentru lucru în ture – 23,5%.

Un calcul simplu arată ca un salariat de aici are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime pe economie. Foto: National.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here