Acasă Anchete Alți evazioniști din Ilfov ”vizitați” de polițiști 

Alți evazioniști din Ilfov ”vizitați” de polițiști 

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale.santaj

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedusă în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here