Acasă Educatie AMPLĂ ACȚIUNE A POLIȚIEI ILFOV ÎN CADRUL ”SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”

AMPLĂ ACȚIUNE A POLIȚIEI ILFOV ÎN CADRUL ”SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”

DISTRIBUIȚI

Politia ILfovA noua ediţie a ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, eveniment derulat la nivel naţional de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, s-a desfășurat în perioada 29 septembrie – 3 octombrie şi la nivelul judeţului Ilfov.

Primele două zile din cea de-a noua ediţie a evenimentului s-au remarcat prin două activități dedicate minorilor. Prima zi, Ziua prevenirii delincvenţei juvenile, a fost desfăşurată la Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din localitatea Brăneşti, unde au fost prezenţi 128 de elevi şi 6 cadre didactice. În cadrul activităţii au fost prezentate materiale audio-video şi au fost oferite recomandări privind delincvenţa juvenilă, sancţiuni aplicabile minorilor care încalcă legile, vinovăţia, răspunderea penală, siguranţa pe internet şi consecinţele consumului de droguri fiind purtate discuţii libere cu elevii pe aceste teme. De asemenea, elevii au fost sfătuiţi cum să se comporte pe stradă, la şcoală, în mijloacele de transport în comun sau chiar acasă, pentru a nu fi implicaţi, în calitate de autori, în fapte care constituie încălcări ale legii.

Cea de-a doua zi a marcat Ziua prevenirii victimizării minorilor, polițiștii desfăşurând o activitate în cadrul căreia au fost purtate discuţii libere cu elevii claselor a VIII-a, din cadrul Şcolii Gimnaziale, nr.3, Voluntari, în vederea însuşirii unor recomandări de prevenire a victimizării acestora. La activitate au  participat 123 de elevi şi 4 cadre didactice, iar pentru ca aceasta să fie interesantă pentru cei mici a fost organizat un concurs, constând în completarea unor rebusuri pe temele discutate. La final, elevii au fost premiaţi cu diplome şi orare.

Începând cu 1 octombrie a. c., acțiunile polițiștilor au vizat și persoanele adulte, în vederea informării acestora cu privire la măsurile care pot fi luate pentru prevenirea infracțiunilor de furt, a celor comise cu violenţă și a celor privind regimul circulației pe drumurile publice. Astfel, pentru cea de-a treia zi, Ziua prevenirii infracţiunilor de furt, a fost organizată şi desfăşurată, pe raza localităţii Bragadiru o activitate cu scop preventiv în care au fost distribuite 300 de pliante şi au fost oferite cetăţenilor recomandări privind măsurile de siguranţă ce pot fi luate în vederea evitării victimizării din punct de vedere al infracţiunilor de furt din locuinţe şi din auto. În continuare, activitățile de joi, 2 octombrie, au vizat Ziua prevenirii infracţiunilor comise cu violenţă, cu această ocazie a fost desfăşurată o activitate cu scop preventiv, pe raza localităţii Buftea în care au fost distribuite 200 de pliante şi au fost oferite cetăţenilor recomandări privind prevenirea infracţiunilor de tâlhărie precum şi a violenţei în familie.

Ziua a cincea din cadrul evenimentului a fost dedicată prevenirii accidentelor de circulaţie în care sunt implicați pietonii şi implicit creşterii siguranţei rutiere.

Activităţile desfăşurate la nivelul judeţului Ilfov au fost destinate tuturor participanţilor la trafic, dar în special pietonilor. 19 pietoni au fost sancționați, în numai două ore, de polițiștii de la Servicul Rutier, pentru traversarea prin locuri nepermise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here