Acasă Info Local Amplă acțiune a Poliției La Bragadiru

Amplă acțiune a Poliției La Bragadiru

DISTRIBUIȚI

rutiera-1La 15 decembrie, ofițerii de prevenire a criminalității, polițiștii rutieri și cei de proximitate au desfășurat o activitate informativ-preventivă în orașul Bragadiru, pentru prevenirea și combaterea încălcării legislației privind indisciplina pietonilor și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați aceștia. Totodată, polițiștii au tras un semnal de alarmă pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului în perioada sărbătorilor de iarnă.

Polițiștii au fost prezenți în zona trecerilor de pietoni și la unitățile de învățământ din localitate, unde au purtat discuții cu participanții la trafic, cu elevii și părinții acestora și le-au transmis informații și reguli specifice privind circulația pe drumurile publice în calitate de pieton, biciclist sau pasager în diverse mijloace de transport, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere și reducerii riscului rutier.

De asemenea, polițiștii au transmis recomandări cetățenilor pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului în perioada sărbătorilor de iarnă, ocazie cu care acești au fost atenționați cu privire la existența unor fapte și tentative ale unor persoane rău intenționate de a comite înșelăciuni sau furturi de bunuri din locuințe sau buzunare, profitând de aglomerația specifică din acestă perioadă. Acest gen de activități vor continua în perioada următoare și în alte localități din județul Ilfov.

SFATURI PENTRU VACANŢĂ

Nu travesaţi prin locuri nemarcate, în fugă şi fără să vă asiguraţi!

Jucaţi-vă numai în locurile unde nu circulă maşini: parcuri, curtea şcolii, terenuri de sport!

Nu circulaţi cu bicicleta pe drumurile publice fără a avea împlinită vârsta de 14 ani!

După coborârea din mijloacele de transport public nu treceţi prin faţa sau prin spatele lor. Aşteptaţi ca vehiculul să plece din staţie.

Nu vă apropiaţi şi nu urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute, indiferent ce vă spun sau vă dau, nu primiţi jucării, dulciuri sau bani de la aceştia!

Când plecaţi de acasă, anunţaţi-vă părinţii despre locul unde vă aflaţi şi evitaţi să vă deplasaţi neînsoţiţi, mai ales la ore târzii.

Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţi, rude, etc.

Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă!

Nu purtaţi asupra voastră, la vedere, obiecte de valoare (telefoane mobile, bijuterii) care pot tenta infractorii!

Dacă sunteţi în pericol pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători sau să intraţi într-un magazin!

Nu oferiţi informaţii despre voi sau părinţii voştri persoanelor necunoscute care vă abordează pe stradă, prin telefon sau prin reţele de socializare!

Atunci când te simţi în pericol apelează numărul de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here