Acasă Interne Angajații MAI, la datorie de Ziua Marinei

Angajații MAI, la datorie de Ziua Marinei

DISTRIBUIȚI

Peste 1.100 de angajați MAI asigură un climat de liniște și ordine publică în localitățile unde sunt organizate evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române, unde este așteptat un public numeros.

Cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră participă cu nave și cu personal, alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la activităţile festive care se vor desfășura în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Giurgiu, Călăraşi şi Orșova.

În cadrul activităților derulate în principalele porturi maritime şi fluviale, vor avea loc ceremonii militare şi religioase, exerciții demonstrative, iar cei interesați au acces la bordul ambarcațiunilor Poliției de Frontieră.

La Constanța, în intervalul orar 10.00 – 13.00, două nave ale Poliției de Frontieră (printre care și nava amiral ”Stefan cel Mare”) și una a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța vor participa la Exerciţiul demonstrativ întrunit „Forţele Navale Române 17”, desfășurat pe mare, simulând o operațiune de combatere a migrației ilegale pe mare.

La Mangalia, între orele 9.00 – 12.00, trei nave ale Poliției de Frontieră și una a ISU Constanța vor fi implicate într-un exercițiu de abordaj al unui remorcher aparținând Statul Major al Forțelor Navale.

Având în vedere importanța acestei sărbători creștine, la nivel național, doar în ziua de 15 august sunt programate aproximativ 600 de manifestări religioase sau culturale, la care se așteaptă peste 850.000 de mii de participanți.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mânăstirea Nicula, județul Cluj, unde se estimează participarea a aproximativ 15.000 de persoane, în localitatea Sâmbăta de Sus, județul Brașov (10.000 de persoane), la Mânăstirea Tismana din județul Gorj (10.000 de persoane) ș.a.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, va asigura suportul operațional necesar bunei desfășurări a tuturor misiunilor din aceste zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here