Acasă Info Local Apa potabilă în Ilfov rămâne o mare problemă

Apa potabilă în Ilfov rămâne o mare problemă

DISTRIBUIȚI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Ilfov (ADIA) ne reamintește că aproape 60.000 de ilfoveni au acum acces la apă potabilă, iar peste 65.500 de persoane sunt deservite de sistemul de canalizare, datorită realizării proiectului Reabilitarea şi Modernizarea Sistemelor de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în Județul Ilfov, investiție de peste 80 milioane de euro, co-finanțare 90,73% din fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, proiect care va fi finalizat la data de 30 iunie 2018.

Aproape jumătate din cetățenii județului Ilfov, respectiv 208.813 locuitori, vor avea acces la serviciul de apă potabilă și la sistemul de epurare a apelor uzate, după realizarea proiectului de investiţii pentru modernizarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare. Este vorba despre Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în judeţul Ilfov, care include investiții de peste 342,8 milioane de euro în infrastructura de apă și apă uzată în 22 de localități din județul Ilfov.

Cele 22 de localităţi membre ale ADIA, incluse în proiectul finanțat prin POIM, sunt Măgurele, Pantelimon, Jilava, Mogoşoaia, Bragadiru, Cornetu, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla, Afumaţi, Baloteşti, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Găneasa, Glina, Gradiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Periş, Petrăchioaia șiTunari. – CĂLIN MATEI

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here