Acasă Anchete Aproape 100 de amenzi date de poliția rutieră la 1 Decembrie și...

Aproape 100 de amenzi date de poliția rutieră la 1 Decembrie și Jilava

DISTRIBUIȚI

La 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutieri din Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor Pantelimon, Măgurele și Popești-Leordeni, au acționat pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente și un trafic rutier în condiții de siguranță.

Astfel, în intervalele orare 10:00 – 12:00 și 20:00 – 22:00, polițiștii rutieri au acționat pe DN 5, din localitățile 1 Decembrie și Jilava, iar în urma constatării unor nereguli la regimul rutier au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, cu amenzi în valoare de peste 27.550 de lei.

55 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 6 pentru defecțiuni tehnice, 7 sancțiuni pentru lipsa documentelor, dar și pentru alte abateri de la normele legale la regimul rutier. Au fost reținute 5 certificate de înmatriculare și un permis de conducere, pentru consum de alcool.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Polițiștii rutieri din Ilfov recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență, să păstreze o distanță corespunzatoare față de vehiculul care îl precede, să nu apese accelerația mai mult decât permite legea pe tronsonul de drum pe care circulă, să nu desfășoare alte activități în timpul condusului, să nu consume alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, să poarte centura de siguranță și nu în ultimul rând, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here