Acasă Anchete Aproape 600 de ilfoveni în carantină instituționalizată

Aproape 600 de ilfoveni în carantină instituționalizată

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Ilfov, la 13 aprilie 2020, orele 15.00, la nivelul județului se aflau în carantină instituționalizată 581 de persoane, alte 1.340 fiind izolate și monitorizate la domiciliu.

Cu privire la bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de izolare în conformitate cu legislația în vigoare și de impunere a normelor legale specifice stării de urgență, la nivelul judeţului Ilfov, în ultimele 24 de ore, peste 361 de forțe de ordine ilfovene – polițiști, jandarmi și polițiști locali – au desfășurat 15 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. În acest interval de timp a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 614 persoane și 270 locaţii de izolare/carantinare şi s-au efectuat 20 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

În urma desfășurării acestor acțiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanțele Militare emise de ministrul afacerilor interne, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au aplicat 212 sancțiuni în valoare de 361.400 lei, iar Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov a aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =