Acasă Economie PSD nu e de acord cu prelungirea stării de urgență

PSD nu e de acord cu prelungirea stării de urgență

DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat președintelui Iohannis și Guvernului să vină cu o serie de măsuri economice prin decretul prin care se va prelungi starea de urgență.

“Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern!

Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.

Îi solicit președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de următoarele lucruri:

Tranpsrentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;

Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;

Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor, păstrarea locurilor de muncă și limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);

Proiectele majore de investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;

Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.

Nu vom fi de acord să avem încă o lună pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 11 =