Acasă Cultura Arcul de Triumf, bornă a istoriei (1941 – 2021)

Arcul de Triumf, bornă a istoriei (1941 – 2021)

DISTRIBUIȚI
image description

80 de ani de la prima paradă militară

Pentru a marca 80 de ani de la prima paradă militară, Romfilatelia, introduce în circulație, la data de 1 Decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale Arcul de Triumf, bornă a istoriei (1941-2021), spre cinstirea eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord.

Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 10 lei și un plic „prima zi”, ilustrează sugestiv parada militară din 1941 (marca poștală) și o paradă militară actuală de 1 Decembrie (plicul „prima zi”). Detaliul de arhitectură a Arcului de Triumf simbolizând Victoria și vignetele care reproduc efigiile Reginei Maria și Regelui Ferdinand I rezumă ideea și semnificația evenimentului dedicat cinstirii eroilor și Regilor „Întregitori” ai României Mari.

1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă. Ziua Națională a României este o zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria, și în care ne amintim de 1918, când românii au trăit emoția Reîntregirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here