Acasă Info Local ARESTARE ÎN CAZUL CRIMEI DE LA VOLUNTARI

ARESTARE ÎN CAZUL CRIMEI DE LA VOLUNTARI

DISTRIBUIȚI

VoluntariReglare de conturi între valutiști

– La cinci zile după ce au fost sesizați despre uciderea iranianului Bahman Naseh Javadi, descoperit împușcat în cap în orașul Voluntari, polițiștii ilfoveni au reușit să îl identifice și să îl rețină pe presupusul ucigaș, un iranian, stabilit în România, pe numele său Hosseini Anvari Seyed Amirhossein, de 49 de ani.

Cei doi schimbau valută la negru în complexele comerciale din Capitală și din Ilfov. Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, potrivit Evenimentului Zilei, că motivul crimei este o sumă mare de bani: circa 100.000 de euro. În seara crimei, pe 23 martie, cei doi s-ar fi întâlnit la un centru comercial en-gros de lângă orașul Voluntari, unde ar fi fost surprinși și de camerele de luat ve deri. Hosseini Anvari Seyed Amirhossein i-ar fi spus lui Bahman Naseh Javadi că vrea să schimbe o sumă mare de bani, respectiv 100.000 de euro. Din spusele martorilor audiați în acest caz reiese că asasinul îi datora, deja, circa 100.000 de dolari victimei sale. Cei doi s-au urcat în mașina Hyundai Tucson, înmatriculată pe numele soției lui Bahman, cu numere de Giurgiu. Asasinul s-a așezat pe bancheta din spate, a scos un pistol și, sub amenințare, l-a forțat pe conaționalul său să meargă într-un loc ascuns, pe strada Matei Millo, din Voluntari. Acolo, Hosseini Anvari Seyed Amirhossein l-a împușcat pe Bahman Naseh Javadi. Cadavrul a fost descoperit a doua zi de un localnic care a anunțat poliția.

Criminalul a luat cei 100.000 de euro și a plecat. S-ar fi urcat în primul avion cu destinația Teheran unde, se pare, avea de plătit o sumă mare de bani. La întoarcere, luni, a fost așteptat de polițiști. Condus la audieri, în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, principalul suspect în acest caz a negat că ar avea vreo legătură cu asasinarea conaționalului său. Totuși, pe baza probelor culese de criminaliști, Hosseini Anvari Seyed Amirhossein a fost reținut, marți, și, apoi, dus în fața unui judecător de la Tribunalul Ilfov, cu propunerea de arestare, pentru omor. Tribunalul Ilfov l-a trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Din datele furnizate de oamenii legii reiese că atât victima, cât și presupusul criminal aveau o principală preocupare comună, schimbul valutar. În angrourile din București și din jurul Capitalei, cei doi erau cunoscuți printre comercianți, mai ales printre cei asiatici. Erau valutiști vechi care schimbau, ”la negru”, valuta în lei și viceversa. De altfel, atât Bahman Naseh Javadi, cât și Hosseini Anvari Seyed Amirhossein erau rezidenți în România, căsătoriți cu românce. Victima asasinatului trăia de peste 20 de ani în țara noastră și era căsătorit cu o giurgiuveancă cu care avea o fiică, în vârstă de 23 de ani. Cei doi soți locuiau în județul Giurgiu, iar fiica lor într- un apartament din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here