Acasă Economie AȘA NU SE MAI POATE

AȘA NU SE MAI POATE

DISTRIBUIȚI

”Eroii” din Clinceni care merg cu maxi-taxi au ajuns la capătul răbdării! Primăria, la fel!

 La 22 septembrie curent, primarul comunei Clinceni, Adrian Budeanu, a trismis o adresă prin care aduce la cunoștința reprezentanților Autorității Rutiere Române (ARR) că pe raza localității își desfășoară activitatea, în regim de maxi-taxi, două societăți, pe traseele București (Ghencea, capătul liniei de tramvai 41) – sat Olteni, comuna Clinceni, cu un program între orele 5.30 și 22.30. Primarul atenționează că, de nenumărate ori, mai mulți cetățeni s-au plâns Consiliului Local, revoltați că la orele de vârf, mai ales între orele 6.00 și 7.30, microbuzele circulă pe drumurile publice depășind cu mult numărul de călători prevăzut în certificatul de înmatriculare, atât pe scaune, cât și în picioare, până la refuz. Dacă numai există loc, călătorii sunt urcați chiar și în spațiul destinat bagajelor! Să numai vorbim de siguranța călătorilor!

Așa-zisele maxi-taxi au sărit de tot legislația, dar mai ales bunul simț: circulă cu trapa deschisă indiferent de vreme întrucât aceasta nu se mai poate închide din cauza ruginii, din podea lipsesc mari bucăți, putându-se observa cu ușurină caroseria și șasiul mașinii, iar sacunele, care ar trebui să fie rabatabile, sunt legate cu centurile de siguranță pentru a-și putea păstra poziția. Nu în ultimul rând, programul curselor nu se respectă în nicio zi, existând întârzieri chiar și de două ore. Călătorii au ajuns la capătul răbdării și atenționează că dacă nu vor fi luate măsuri urgent situația poate degenera! Drept urmare, primarul Adrian Budeanu solicită ARR să dispună verificări în acest sens și să ia măsurile care se impun potrivit competențelor pe care le are.

Pe de altă parte, odată cu reînființarea liniilor RATB 439 (care face legătura între Clinceni și depoul Alexandria) – și 456 (care are capăt de linie în Prelungirea Ghencea), primarul Adrian Budeanu solicită conducerii regiei reintroducerea unei curse de transport cu plecare din Clinceni, la orele 11.00, atunci când elevii termină cursuril, având în vedere că maxi-taxi nu face față fluxului de călători.

Totodată, primarul atenționează RATB ”să respecte strict programul curselor stabilite prin contract pentru a preîntâmpina sesizările celor care beneficiază de acest transport în comun” și cere o intensificare a controalelor pentru reducerea numărului celor care călătoresc fraudulos. – VLAD CRISTEA

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentJOACA DE-A TAXELE
Articolul următorPADUREA SNAGOV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here