Acasă Anchete PADUREA SNAGOV

PADUREA SNAGOV

DISTRIBUIȚI

Tăriceanu, acuzații grave la adresa procurorilor DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a prezentat, marţi, la instanţa supremă, care a reluat de la zero procesul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă în cazul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. El şi-a susţinut din nou nevinovăţia, spunând că acuzaţiile procurorilor sunt doar ”speculaţii”.

Potrivit News.ro, în faţa magistraţilor Tăriceanu ar fi făcut acuzaţii fără precedent la adresa procurorilor DNA. Preşedintele Senatului ar fi susţinut, după ce a parcurs rechizitoriul, că procurorii i-au modificat declaraţiile pentru a putea susţine faptul că a minţit, anunţă România TV. Tăriceanu spune că ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor că îl cunoaşte pe afaceristul Remus Truică şi că s-a întâlnit cu acesta în câteva rânduri. Ulterior, procurorii au spus că acesta a minţit şi că ar fi susţinut că nu l-a cunoscut niciodată pe Truică.

Procesul lui Tăriceanu a fost reluat de la zero, în condiţiile în care o judecătoare din complet, Anamaria Dascălu, s-a pensionat, iar noul preşedinte de complet, Constantin Epure, a anunţat că se impune readministrarea probelor. Procurorul a cerut şi el administrarea tuturor probelor din rechizitoriu.

Procesul în care Călin Popescu – Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului. În acest dosar, fusese audiat Tăriceanu, ca inculpat, în timp ce Şerban Mihăilescu a dat o declaraţie de martor în urma căreia procurorii s-au autosesizat pentru mărturie mincinoasă după ce acesta şi-a schimbat depoziţia dată în timpul urmăririi penale.

Dosarul a fost trimis instanţei în 6 iulie 2016, de către procurorii DNA Braşov, care îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat tot de mărturie mincinoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here