Acasă Social Asistența socială, gestionată online

Asistența socială, gestionată online

DISTRIBUIȚI

Executivul a aprobat investițiile pentru implementarea „Sistemului Național Integrat de Asistență Socială – SNIAS”, necesar pentru digitalizarea domeniului protecției sociale, precum și realizarea sistemului informatic integrat care să asigure interacțiunea online a cetățeanului cu ANPIS și cu instituțiile din subordine.

Dezvoltarea SNIAS în cadrul ANPIS va susține reformele pentru asistența socială, va asigura integrarea, corelarea și managementul optim al tuturor informațiilor, va crește gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la acordarea beneficiilor de asistență socială, precum și gradul de accesibilitate a serviciilor digitale în domeniul muncii și protecției sociale pentru utilizatorii vulnerabili și va duce la eliminarea plăților necuvenite care ulterior trebuie restituite de beneficiari.

Proiectul vizează digitalizarea beneficiilor de asistență socială, prin operaționalizarea unei platforme care va permite gestionarea online a cazurilor în funcție de caracteristicile individuale, printr-un singur punct de contact, fără deplasare la ghișeu, facilitându-se astfel accesul la o gamă largă de servicii publice electronice, la asistență, consiliere și îndrumare.

De asemenea, va fi realizată interoperabilitatea cu alte baze de date relevante – ANAF, MAI, Evidența Persoanelor, DRPCIV și altele.

Investițiile pentru SNIAS vor fi asigurate prin PNRR, prin bugetul Ministerului Muncii, valoarea totală a proiectului  fiind de 255.043 mii lei, iar durata de implementare de 36 luni.

 

 

3 COMENTARII

  1. […] Executivul a aprobat investițiile pentru implementarea „Sistemului Național Integrat de Asistență Socială – SNIAS”, necesar pentru digitalizarea domeniului protecției sociale, precum și realizarea sistemului informatic integrat care să asigure interacțiunea online a cetățeanului cu ANPIS și cu instituțiile din subordine. Dezvoltarea SNIAS în cadrul ANPIS va susține reformele pentru asistența socială, va asigura integrarea, corelarea […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here