Acasă Economie Finanțare multianuală pentru PUG-uri

Finanțare multianuală pentru PUG-uri

DISTRIBUIȚI

Normele metodologice se modifică în sensul adaptării lor caracterului multianual al programului privind finanțarea planurilor urbaniste ale localităților.

Acest program a fost transformat anul trecut de la unul cu caracter anual la unul multianual, în vederea sprijinirii unităților administrativ-teritoriale prin asigurarea unui cadru predictibil cu privire la derularea programului.

Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va încheia contracte de finanțare multianuale cu consiliile județene, ca beneficiari intermediari, pe o perioadă de maximum 4 ani bugetari, în limita creditelor de angajament aprobate.

Actul normativ prevede reglementări care detaliază modul în care va fi acordată finanțarea prin program, respectiv modul de depunere a cererilor de finanțare, documentele necesare, fluxul operațional etc.

Prin program se finanțează, ca element de noutate, servicii noi şi servicii în continuare privind elaborarea şi/sau actualizarea planurilor urbanistice generale şi a regulamentelor locale de urbanism şi sunt eligibile spre finanțare toate activitățile de elaborare a planului urbanistic general, de la etapa de inițiere până la avizare şi aprobare, conform prevederilor legislației specifice.

Totodată, sunt reglementate în detaliu criterii de repartizare a fondurilor care vor fi alocate, precum şi modalitatea de acordare a finanțării în cazul în care solicitările de finanțare vor depăși bugetul stabilit prin programul multianual.

De asemenea, se statuează stabilirea unui mecanism clar şi coerent de finanțare printr-o abordare colaborativă multi-nivel: central, județean local.

2 COMENTARII

  1. […] Normele metodologice se modifică în sensul adaptării lor caracterului multianual al programului privind finanțarea planurilor urbaniste ale localităților. Acest program a fost transformat anul trecut de la unul cu caracter anual la unul multianual, în vederea sprijinirii unităților administrativ-teritoriale prin asigurarea unui cadru predictibil cu privire la derularea programului. Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here