Acasă Info Local Asociația ”Forța Fermierilor” solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT

Asociația ”Forța Fermierilor” solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT

Pentru acest lucru ar fi nevoie de modificarea legii

DISTRIBUIȚI
sursa foto: ziare.com

Deoarece conflictul din Ucraina ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume, Asociația ”Forța Fermierilor”, din Cernica, solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT,  anunță Digi24

„Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Potrivit sursei citate, care face referire la Mediafax, documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here