Acasă Politic ASUL DIN MÂNECĂ  

ASUL DIN MÂNECĂ  

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Cine crede că Liviu Dragnea cedează de bună voie puterea, atât la Camera Deputaților, dar mai ales la partid, se înșală. Pentru că există varianta ca mai-marele social-democrat să își joace ultima carte, în plan politic, Dragnea s-a gândit că nu ar fi rău să convoace un congres extraordinar pentru a fi reconfirmat ca lider al PSD și, normal, pentru a le închide definitiv gura adversarilor politici și nu numai.

Există voci în partid care susțin că liderul din Kiseleff dorește o asemenea mișcare imediat după sărbători și că, după metoda clasică, își va depune mandatul de președinte pentru ca mulțimea să îl roage să rămână. După ce va fi reales, Dragnea va avea din nou mână liberă să taie și să spânzure (nu că acum nu o face destul de bine și la vedere) și, de ce nu, să își devoreze, în liniște, dușmanii – la vedere sau din umbră.

Să te ții atunci discurs împotriva ”statului paralel”, despre neîndeplinirea programului de guvernare din partea unora, despre pactul cu Opoziția și cu președintele Iohannis pe care l-ar avea unii membri de partid, despre ”sifonarii” și ”securiștii” pe care îi tot ”vede” prin partid doamna Olga de la Muncă.

Multă lume vede un meci interesant Dragnea – Tudose, pe care prim-ministrul ar trebui să îl câștige dacă vrea să rămână în prim-planul politicii românești și pentru a arăta electoratului că partidul are viitor bun și încearcă să scape de corupți, mai ales de cei din prima linie. Aici vine și completarea unor analiști politici care susțin că baronii din tabăra Tudose sunt relaxați și cred că Dragnea nu va risca să-și pună mandatul pe masă pentru că în astfel de condiții ”va fi mort”. Bădălău, Stroe, Oprișan nu mai aud de mult timp ce le spune Dragnea, iar Ciolacu pare că s-a dat cu Tudose. Așteptăm cu interes jocul de la Voluntari, Firea fiind o voce destul de puternică în partid, care vrea cu orice preț să se facă auzită și capabilă să atragă, încă, adepți de partea sa și să incline balanța într-o parte sau alta (cel puțin!) dacă nu pentru propria-i promovare.

Așadar, prima parte a anului se anunță agitată pentru marele PSD, în timp ce liberalii vor continua să-și caute și, poate, să își găsească, odată, calea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here