Acasă Economie În atenția primarilor din Ilfov  

În atenția primarilor din Ilfov  

DISTRIBUIȚI

In atentia primarilorRegia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vrea ca până la finele acestui an să devină societate comercială, pentru a nu mai sta la mâna Primăriei Capitalei.

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB, spune că reprezentanţii regiei speră ca această entitate să se transforme în societate comercială până la sfârşitul anului 2016. ”Directiva Europeană 1.370 ne impune clar că trebuie să ne transformăm în societate comercială, ca să putem accesa fonduri, pentru a creşte efectiv confortul călătorilor. Deci, acum, noi ne desfăşurăm activitatea numai în funcţie de banii primiţi de la Primăria Capitalei. În condiţiile în care am fi societate comercială, am avea flexibilitate financiară, am putea să accesăm fonduri europene şi, în acest sens, să îmbunătăţim condiţiile de călătorie. Noi sperăm ca anul acesta să ne transformăm în societate comercială, astfel încât să putem să demarăm efectiv, să reactivăm această regie şi să ne dezvoltăm. Transportul în Bucureşti trebuie să se dezvolte, să înceapă efectiv această dezvoltare, având în vedere şi dezvoltarea oraşelor din vest (care, totuşi, din punctul nostru de vedere, au o ascensiune în zona respectivă)”, a precizat oficialul RATB.

RATB operează și în localități din județul Ilfov în urma unor contracte cu unele primării, însă cursele, în majoritatea cazurilor, nu sunt rentabile, având în vedere că majoritatea călătorilor nu își cumpără bilete.

Un transport public sustenabil, economic și de calitate poate fi realizat numai prin transpunerea în practică a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), declară Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, care o invită pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să se așeze la aceeași masa și să stabilească strategia de punere în aplicare a acestui plan. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here