Acasă Economie ÎNCĂ 45 DE STRĂZI MODERNIZATE ÎN BRAGADIRU

ÎNCĂ 45 DE STRĂZI MODERNIZATE ÎN BRAGADIRU

DISTRIBUIȚI

Bragadiru 1Vineri, 29 iulie 2016, la Primăria Bragadiru s-a desfășurat conferința de presă care a marcat finalul proiectului privind ”Modernizarea infrastructurii rutiere, refacerea suprafeței carosabile și a trotuarelor aferente, în orașul Bragadiru, județul Ilfov”. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul de intervenție 1.1. – Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul Centre urbane.

Au fost modernizate 45 de străzi, reprezentând 13,81 kilometri de carosabil dezafectat, sporirea gradului de siguranță a circulației pietonilor și autovehiculelor s-a făcut prin amenajarea a peste 35.000 de metri pătrați de trotuare și trasarea marcajelor longitudinale și transversale, asigurându-se o mai bună legătură cu rețelele de drumuri naționale și județene, respectiv DN 6, DJ 100A și DJ 401A. Scopul final al proiectului a constat în regenerarea imaginii orașului care a devenit, astfel, mai atractiv, iar acum se poate vorbi și despre contribuirea la crearea unei mărci locale. Așadar, au fost create facilități pentru mobilitatea populației, iar investiția în infrastructura de transport va genera reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, creșterea eficienței activităților economice, reducerea consumului de energie și timp. În urma implementării proiectului se realizează o reducere a duratei călătoriei pe cele 45 de străzi, având în vedere carosabilul bun și lipsa gropilor.

Având în vedere că zona în care s-a implementat proiectul este intens populată, îmbunătățirea infrastructurii rutiere va facilita accesul populației la serviciile de sănătate, asistență socială și educație. De proiectul implementat beneficiază peste 8.000 de persoane. – CĂLIN MATEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here