Acasă Economie Atestarea întreprinderii sociale

Atestarea întreprinderii sociale

DISTRIBUIȚI

Conform Legii nr. 219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfășoară activităţi în domeniul economiei sociale, care deține un atestat de întreprindere socială și respectă principiile economiei sociale.

Statutul de întreprindere socială se recunoaște prin acordarea unui atestat de întreprindere socială. Atestatul se acordă acelor întreprinderi sociale care dispun prin actele de înfiinţare şi funcţionare respectarea următoarelor criterii:

  1. a) acţionează în scop social şi/sau în interesul general al comunităţii;
  2. b) alocă minimum 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare;
  3. c) se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale;
  4. d) aplică principiul echităţii sociale faţă de angajaţi, asigurând niveluri de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferenţe care să depăşească raportul de 1 la 8.

Atestarea întreprinderilor sociale este gratuită și se realizează, în baza unei cereri, de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin agențiile județene, respectiv cea municipală. Compartimentele de economie socială din cadrul agențiilor teritoriale informează şi acordă sprijin metodologic pentru derularea procedurii de atestare a întreprinderilor sociale, precum şi pentru desfăşurarea activităţii acestora în raport cu drepturile şi obligaţiile acestora în calitate de întreprinderi sociale.

Pentru informaţii suplimentare persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov – compartiment Economie Socială, cu sediul în Bucureşti, str. Ruginoasa, nr. 4, sector 4, precum și la numărul de telefon 021.330.37.08 sau pe adresa de e-mail ajofm.if@anofm.gov.ro

 

1 COMENTARIU

  1. […] Conform Legii nr. 219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfășoară activităţi în domeniul economiei sociale, care deține un atestat de întreprindere socială și respectă principiile economiei sociale. Statutul de întreprindere socială se recunoaște prin acordarea unui atestat de întreprindere socială. Atestatul se acordă acelor întreprinderi sociale care dispun prin […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here