Acasă Economie AU VENIT DIN NOU CHINEZII

AU VENIT DIN NOU CHINEZII

DISTRIBUIȚI

De data asta au vrut să vadă și Laserul

La invitaţia Consiliului Judeţean Ilfov, o nouă delegaţie oficială din provincia Zhejiang, condusă de Feng Ming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Parlamentului (Adunării Populare), a vizitat România. La 28 mai s-a desfășurat o întâlnire reprezentanți ai mediului de afaceri, iar o zi mai târziu au avut loc convorbiri la sediul Camerei de Comerț și Industrie Ilfov cu oficiali ai C.J. Ilfov și ai mediului de afaceri din județ. Pe lângă oficialități au fost prezenți primarii comunelor Tunari și Afumați, precum și viceprimarul comunei Clinceni. Agenda convorbirilor a cuprins dezvoltarea relației de cooperare, prin identificarea oportunităților de realizare de schimburi economice și investiții, inclusiv discuții cu reprezentanții camerelor de comerț și industrie. Totodată, partea română a prezentat o serie de propuneri de proiecte care pot face obiectul unei dezvoltări economice reciproce. Ionel Scrioșteanu, directorul de cabinet al președintelui C.J. Ilfov, i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi să investească și mai mult în județ, mai ales în domeniul cercetării și agriculturii. Întâlnirea de la Camera de Comerț și Industrie probabil că a avut caracter secret întrucât oaspeții nu au fost prezentați decât pentru poză.

Delegația din China a mers în vizită și la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH), iar la 30 mai, la Palatul Parlamentului au avut loc întâlniri cu parlamentarii de Ilfov.

Prima întâlnire bilaterală cu autoritățile locale din Zhejiang (iulie 2013, delegația condusă de Mao Linsheng, prim-vicepreședinte al Parlamentului provinciei), a fost încheiată cu semnarea unei Scrisori de Intenție privind stabilirea de relații de înfrățire între județul Ilfov și provincia Zhejiang. Scrisoarea de Intenție face referire la schimburi și cooperare în domeniile economie, comerț și investiții,  educație, știință, tehnologie, turism și cultură.

În noembrie 2013, C.J. Ilfov a primit vizita unei delegații din districtul Xiaoshan (condusă de Yu Donglai – consilier la Guvernul Popular din Districtul Xiaoshan), ocazie cu care s-a semnat o Scrisoare de Intenție privind stabilirea relațiilor de prietenie între districtul Xiaoshan din provincia Zhejiang și comuna Afumați.

Preşedintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a deschis, la 19 noiembrie 2013, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, runda de dialog bilateral cu delegația chineză din Districtul Xiaoshan, Provincia Zhejiang. “Județul Ilfov constituie un loc atractiv pentru investiţiile străine, iar R.P Chineză reprezintă, în dezvoltarea sustenabilă a judeţului, un partener strategic în proiectele de anvergură”, a declarat cu acest prilej șeful delegației chineze, Yu Donglai. Totodată, C.J. Ilfov a facilitat dialogul delegației din Districtul Xiaoshan cu reprezentanții Primariei Afumați, în perspectiva concretizării demersurilor de înfrățire. Peședintele C.J. Ilfov, Marian Petrache, a subliniat că această înfrățire va avea efecte pozitive asupra comunei Afumați și a județului Ilfov, mai ales în plan economic și comercial. “Pe fondul dezvoltării unei puternice comunități chineze în județul Ilfov în ultimii ani, acest demers vine ca o consecință a colaborării avută până în prezent. Este important să dezvoltăm în continuare bunele relații de colaborare și, în acest sens, vă asigur de tot sprijinul instituției noastre.”

Delegația chineză din Districtul Xiaoshan a fost reprezentată de Jin Wei, director adjunct al Oficiului General al Guvernului Popular, Xu Xiaoxing, director adjunct al Biroului Comercial, Xu Xiaofu, director al Biroului pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană – Rurală, și Chen Yandan, director general al Biroului Afaceri Externe, Districtul Xiaoshan. Din partea română au mai participat la convorbiri subprefectul județului Ilfov, Ionel Florin Nae, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Ilfov, Dan Dumitru, și reprezentanții Primariei Afumați, primarul Gabriel Dumanică și secretarul Primariei, Mariana Tudor, informează Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here