Acasă Educatie Automedicația, un fenomen periculos: Peste 70% dintre români iau medicamente după ureche

Automedicația, un fenomen periculos: Peste 70% dintre români iau medicamente după ureche

DISTRIBUIȚI

Extrem de răspândită și până acum, automedicația a devenit un fenomen de amploare în această perioadă de pandemie. În loc să se prezinte la medic, tot mai mulți români apelează la tratamente culese de la cunoscuți sau de la televizor ori de pe internet, chiar și în ceea ce privește infecția cu Covid -19, anunță TVR.

De la analgezice și suplimente alimentare până la antibiotice și chiar întreaga schemă de tratament pentru Covid-19, românii iau medicamente după ureche, ignorând faptul că iși pot pune, astfel, viața în pericol. Cei care se lovesc cel mai des de astfel de probleme sunt medicii de pe ambulanță. Ei au întâlnit pacienți, și nu puțini la număr, care s-au autotratat, chiar și pentru Covid-19, iar în final au ajuns la spital în stare foarte gravă.

Dacă nu doresc să se prezinte la spital sau la cabinetele medicale, pacienții au la dispoziție și varianta consultațiilor la distanță.

Potrivit unor studii realizate la nivel național, peste 70 la sută dintre români îşi administrează medicamente fără un consult prealabil de specialitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here