Acasă Economie Avertisment de la directorului ANPC: Atenție de unde și ce cumpărați!

Avertisment de la directorului ANPC: Atenție de unde și ce cumpărați!

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

Paul Anghel, directorul general ANPC, recomandă cumpărarea produselor alimentare de post doar din locuri amenajate și autorizate, să verifice eticheta produselor (chiar și în cazul produselor tăiate, fracționate sau porționate de vânzător), să ceară și să păstreze bonul de casă pentru evetualitatea în care doresc să reclame calitatea\conformitatea sau siguranța unui produs.

Într-o postare pe Facebook, Anghel reamintește că există riscul ca produsele cumpărate din locuri neautorizate să fie neconforme sau chiar periculoase pentru sănătate.

Comisarii ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) vor controla și supraveghea piața în toata această perioadă, pentru a preîntâmpina orice neregulă din domeniul protecției consumatorilor, iar operatorii economici care nu respectă prevederile legislative vor fi sancționați.

”Avertizez asupra faptului că pe unele ambalaje veți găsi pe lângă lista cu ingrediente și afirmatia „ poate contine urme de ou, lapte…”. Aceasta este o informație oferită voluntar de producător și înseamnă că, în ciuda tuturor asigurărilor luate pe perioada producției, cele mai mici urme din ingredientele menționate, câteodată, nu pot fi evitate”, scrie directorul ANPC.

”Nu cumpărați produse care au fost ținute la temperaturi mai mari decât cea specificată. După achiziție, respectați și la domiciliu condițiile de depozitare precizate pe ambalaj.

De asemenea, verificați data durabilității minimale. Nu cumpărați produse cu data durabilității minimale sau data limita de consum depășita sau modificată”, mai atenționează Anghel.

 

2 COMENTARII

  1. […] Paul Anghel, directorul general ANPC, recomandă cumpărarea produselor alimentare de post doar din locuri amenajate și autorizate, să verifice eticheta produselor (chiar și în cazul produselor tăiate, fracționate sau porționate de vânzător), să ceară și să păstreze bonul de casă pentru evetualitatea în care doresc să reclame calitateaconformitatea sau siguranța unui produs. Într-o postare pe […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here