Acasă Politic BĂTĂLIA PENTRU FUNCȚII ÎN PSD ȘI PNL

BĂTĂLIA PENTRU FUNCȚII ÎN PSD ȘI PNL

DISTRIBUIȚI

foaianationala.ro

Într-o serie de organizații județene ale PSD s-a ascuțit lupta internă: mai multe tabere își dispută fie locul de șef la partid, fie funcția de primar, fie cea de șef al consiliului județean, fie lista de parlamentari. Din aceste relații tensionate au apărut, nu de puține ori, amenințări clare cu plecarea din partid, au declarat surse din PSD pentru stiripesurse.ro, veștile ajungând până la urechile lui Liviu Dragnea.

Cine pierde pleacă ar fi în acest moment logica războiului într-o serie de organizații județene PSD. ”S-au format grupuri și grupulețe, ca peste tot. Sper ca după alegeri să se termine. Cine vrea să facă treabă pentru județ rămâne în echipă, cine nu vrea, să se ducă unde vrea. Geoană își caută de mult, face racolări, e posibil să plece o mulțime, cei care nu se vor mai regăsi în structurile partidului ar putea să meargă spre alte partide”, a declarat un lider PSD. La pândă, pe lângă Mircea Geoană, mai stă și Gabriel Oprea, au precizat sursele citate.

Aceleași bătălii pentru funcții au loc și în PNL. În unele organizații există persoane care sunt susținute de la centru ca să candideze pentru funcția de primar, chiar dacă acestea nu au notorietate sau sunt mai slab clasate în competiția internă. De asemenea, în multe județe foștii democrat-liberali au pretenții peste măsură în ceea ce privește funcțiile din partid, liberalilor ”vechi” neconvenindu-le, în mod firesc, acest aspect.

Oricum, în lipsa unei serioase culturi politice, s-a dovedit că alegătorii au votat mereu după 1990 în funcţie de starea de spirit a momentului. Popularitatea de moment de care se bucură, de exemplu, un primar la momentul alegerilor depășește programul sau doctrina partidului din care face parte. Iar cei care vor să candideze știu asta foarte bine, la fel ca și cei care conduc PSD și PNL. – foto: foaianationala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here