Acasă Educatie VICTORIE A CONSILIULUI NAȚIONAL AL ELEVILOR

VICTORIE A CONSILIULUI NAȚIONAL AL ELEVILOR

DISTRIBUIȚI

Consiliul National al Elevilor 

Până în 2020, programa şcolară va fi modificată complet, iar anul şcolar va începe pe 5 septembrie, din anul şcolar 2016 – 2017

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la finalul primei runde de dezbateri pe tema noii Legi a Educaţiei, că este mulţumit de modul în care s-au desfăşurat discuţiile. Oficialul a precizat că până în 2020, programa şcolară va fi modificată complet, iar anul şcolar va începe pe 5 septembrie, din anul şcolar 2016 – 2017.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-un interviu la digi24.ro că din anul şcolar 2016 – 2017, elevii se vor întoarce la şcoală mai devreme de 15 septembrie. ”Există o cerere susţinută cu argumente şi am apreciat din partea Consiliului Elevilor cererea de a începe şcoala mai devreme. Am apreciat maturitatea abordării, cu atât mai mult cu cât solicitarea a venit din partea elevilor, dar împreună cu precizarea că nu doresc aplicarea acestui lucru din 2015. Au dorit aplicarea din 2016, ceea ce am luat în considerare în momentul în care am aprobat calendarul pentru 2015 – 2016, l-am finalizat pe data de 4 septembrie, astfel încât pe 5 septembrie să înceapă următorul an şcolar”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Oficialul a declarat că învăţământul obligatoriu ar putea fi stabilit la 12 clase, nu 10, cât sunt în prezent. ”Un popor educat ştie să aibă grijă mai bine de sănătatea lui, de prosperitatea lui şi de securitatea lui. Un popor educat este ceea ce ne dorim cu toţii”, a spus ministrul Educaţiei.

Întrebat dacă prin învăţământul obligatoriu de 12 clase se va rezolva problema ”poporului educat”, acesta a răspuns: ”Evident, dar, în acelaşi timp trebuie modificată şi programa şcolară”. ”Evident că ăsta este un lucru deja stabilit, modificarea programei şcolare. Ştim bine că a fost revizuită curricula la clasele I – IV, iar în acest an va fi aprobat planul-cadru, urmând să avem în 2016 curricula aprobată pentru clasele V – IX, pentru că ne dorim să avem în 2017 o programă şcolară nouă. 2018 la clasa a VI-a şi a X-a, 2019 a VII-a şi a XI-a, 2020 clasa a VIII-a şi a XII-a”, a conchis ministrul Cîmpeanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here