Acasă Editorial BOC, MARELE IPOCRIT

BOC, MARELE IPOCRIT

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

După principiul celui care mănâncă acasă și doarme la amantă, micul primar de la Cluj continuă ipocrizia care îi caracterizează multe din gesturile publice și afirmțiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Asta pentru că nici acum, la începutul campaniei electorale prezidențiale, Emil Boc nu are curajul să facă pasul în afara PDL pentru a veni oficial lângă prințesa inimii sale, prea-agreata Elena Udrea.

De fapt, Boc ne arată încă o dată, dacă mai era cazul, incapacitatea de decizie sau mi bine spus incapacitatea de a-și asuma propriile gesturi, așa cum a fost de-a lungul întregii sale cariere de premier, când a fost ținut în funcție doar ca element de decor și nebun cu mâna căruia să fie scoase castanele din foc. A avut el curaj să ne spună atunci că taie lefurile bugetarilor cu 25% sau că TVA crește de la 19 la 24%? Nu! A făcut-o șeful lui suprem, Traian Băsescu. Așa se întâmplă și acum. Merge la tv și ne reamintește că o iubește pe Udrea, inaugurează săli de sport și ne spune că banii europeni au venit atunci când madam era ministresă la Dezvoltare, iar când merge la restaurant cu apropiații nu pregetă să o laude pe ”doamna” cât de frumoasă și de deșteaptă e (de parcă toți ar fi proști și nu pot judeca cu mintea lor!).

Face toate astea, dar nu vrea să treacă nici în ruptul capului la Partidul Mișcarea Populară. De fapt, dacă este întrebat despre o eventuală ”rejectare” din PDL, Boc declară sec: ”Treaba lor, a pedeliștilor”. Nu are curajul de a-și asuma riscul de a pleca de la primărie (pentru că dacă ar demisiona asta ar trebui să se întâmple), pentru că știe că în afara funcției va deveni ”nimeni” și chiar și mult-admirata l-ar da la o parte, nemaifiindu-i util…

Mai mult, bățos, spune că nici nu va apela apela la ”Ordonanța traseismului” pentru a schimba partidul pentru a nu permite PSD să-l folosească drept argument pentru o ordonanță ”nedemocratică”.

Probabil că, acum, ăsta-i ordinul de la Cotroceni. ”Stai pe loc, că nu se știe ce se va întâmpla cu PMP și cu Elena Udrea după alegerile prezidențiale”. Culmea e că Boc va deveni, în curând, imediat după fuziunea dintre PNL și PDL, primar…liberal. Fără voia lui, bineînțeles. Să vezi atunci declarații marca Boc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here