Acasă Anchete Bogdan Olteanu, șapte ani de închisoare în dosarul SOV – Mihaiu

Bogdan Olteanu, șapte ani de închisoare în dosarul SOV – Mihaiu

DISTRIBUIȚI

Tribunalul București l-a condamnat marți, 24 decembrie 2019, pe fostul viceguvernator al BNR și fost președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu la șapte ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu e definitivă.

”Condamnă pe inculpatul Olteanu Bogdan la pedeapsa principală de 7 ani închisoare și aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani”, se arată în minuta Tribunalului București.

Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de un milion de euro de la Olteanu, reprezentând suma traficată. Instanța a menținut și sechestrul asigurator asupra a 50.000 de euro și respectiv 100.000 de euro.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihaiu a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

”În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here