Acasă Anchete Percheziţii în Botoşani, într-un dosar privind fraude din Fondul Social European

Percheziţii în Botoşani, într-un dosar privind fraude din Fondul Social European

DISTRIBUIȚI

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) a percheziţionat mai multe adrese din judeţul Botoşani, inclusiv la instituţii publice, în cadrul unei anchete care vizează o fraudă de 160.000 de euro, care implică fonduri UE pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

Potrivit unui comunicat al EPPO, percheziţiile au avut loc la locuinţa unui funcţionar public, la trei foşti funcţionari publici şi la domiciliile altor şase persoane care ar fi implicate în această activitate infracţională.

De asemenea, au avut loc percheziții la sediul AJOFM Botoşani şi la sediul unde activează cinci organizaţii care au primit granturi din fonduri europene.

Potrivit anchetei, în perioada 2018-2021, suspecţii au obţinut granturi pentru proiecte de sprijinire a tinerilor care caută un loc de muncă, efectuează stagii de practică sau urmează cursuri care să-i ajute la angajare. Granturile au fost finanţate din Fondul Social European (FSE), iar suma totală obţinută a fost de 160.000 de euro.

Se presupune că pentru a obține finanțările, suspecţii au depus documente cu date incorecte la AJOFM Botoşani.

Totodată, se presupune că oficialii Agenţiei de ocupare a forţei de muncă au ajutat organizaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru granturi şi, în final, să le primească.

Conform dovezilor, proiectele nu au fost realizate şi nu s-au desfăşurat cursurile pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

1 COMENTARIU

  1. […] Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) a percheziţionat mai multe adrese din judeţul Botoşani, inclusiv la instituţii publice, în cadrul unei anchete care vizează o fraudă de 160.000 de euro, care implică fonduri UE pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor. Potrivit unui comunicat al EPPO, percheziţiile au avut loc la locuinţa unui funcţionar […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here